Medlem / At være medlem

At være medlem

- til foreningens medlemmer

1. Medlemsemblemet

Medlemsemblemet er foreningens ejendom og bæres ved sammenkomster i Marineforeningen.

Emblemet bæres ikke udenfor foreningen, hvor kendingstegnet (den lille nål) i stedet kan benyttes.

Såvel medlemsemblem samt kendingstegn bæres på jakkens venstre revers.

2. Marinestuen

Der er åbent i Marinestuen, Verdens Ende 16, hver lørdag fra kl. 1000 til 1200 hvor medlemmerne mødes til et par hyggelige timer.

3. Påklædning

I Marineforeningen er der ikke "uniformstvang", men en ensartet påklædning skaber fællesskab.

3.a. Ved lørdagsmøder anlægges eksempelvis marinesweater med broderet foreningsemblem.

3.b. Ved særlige frokoster, besøg udefra samt besøg ved andre marineforeninger, flådens skibe m.m.:
-  Jakke, hvid skjorte og foreningsslips.
-  Jakken påmonteret blazer-emblem
-  Medlemsemblem anlagt
-  Sorte sko,
Dekorationer anlægges ikke, men båndspænde kan anlægges.

3.c. Ved Admiralsforsamling, foreningens fødselsdag, kranselæggelser, begravelser og den årlige julefrokost:
- Som 3.b. Med anlagte dekorationer.
- Flagbærer og flaggast med anlagt kasket ved kranse og buketlæggelser samt begravelser.

Blazer-emblem, foreningsslips og marinesweater købes via foreningens kasserer.

4. Dekorationer

Medlemsemblemet anlægges på jakkens venstre revers.

Foreningsmedaljer anlægges på jakkens venstre bryst over jakkens lomme, på en vandret linie, således at overkanten af medaljernes bånd flugter.

Medaljerne monteres så højt at medaljerne ikke berører blazer-emblemet.

Medaljerne monteres i følgende rækkefølge fra jakkens knaprække
1. Foreningsemblem i bånd.
2. Danske Soldaterforeningers Landsråds Fortjensttegn.
3. Fællesrepræsentationens hæderstegn.
4. Foreningshæderstegn (Æresmedlem) m.v. Jubilæumstegn, 50 års tegn m.v.).
5. Skyttemedaljer m.v.
6. Udenlandske tegn.
Ved særlige lejligheder bæres officielle medaljer og ordner på en række over foreningsmedaljerne.

5. Kontingentbetaling

Det årlige kontingent er på kr. 425,-
Kassereren indsender til landsforeningen til dækning af de fælles udgifter - herunder ikke mindst medlemsemblemet.
Det er derfor vigtigt, at kontingentet indbetales straks ved modtagelsen af opkrævningen fra kassereren.

6. Medlemsbladet

Som medlem vil du 6 gange om året modtage foreningens blad "Under Dannebrog".
Det fremsendes via postvæsenet, og vil kun ske, såfremt der er opgivet nøjagtig og fuldstændig postadresse.

7. Adresseændring

Skal altid straks meddeles afdelingen, som derefter informerer landskontoret, der så informerer postvæsenet.

8. Andet

Om det ønskes, er der mulighed for flagets tilstedeværelse ved bisættelse/begravelse.

9. Kontaktadresse

Foreningens kontaktadresse er foreningens formand.
Hr. Jan Marcussen, Skeldevej 24, Gammelgab, 6310  Broager
Email: janmar@privat.dk