Nyheder / Nyheder

Nye regler
... for søværnets hovedbeklædning.

Tekst L. Larsen
Foto - arkivfoto

Vores opmærksomme medlem B.S. Møller gjorde opmærksom på at der var en ændring til bæring af hvide overtræk i Søværnet.

Det lød umiddelbart lidt mærkeligt når man tænker på de tidligere bestemmelser - men!
Jeg opdagede at tyske marinesoldater stadig gik med hvide overtræk her i november.

Nu kunne der jo være andre bestemmelser i Tyskland, så jeg kontaktede min kontakt på Dannebrog som kunne melde at det var rigtigt, og at den bestemmelse ikke var helt ny.

Den "nye bestemmelse" er at læse i Værnsfælles Forsvarskommandos befaling helt tilbage til 28. april i år (VFKBST M628-501) der beskriver at der altid skal bæres hvide overtræk.

I bestemmelsen står der "hvide overtræk på såvel kasketter som runde huer - hele året rundt".
Godt observeret af vores medlem B.S. Møller.

Under en københavnertur forleden observerede jeg at politiet også bar hvide overtræk - her i november måned.
... så mon ikke det også gælder for Marineforeningen?

Det undersøger jeg og vender tilbage snarest.

Lys i Mørch´et
- er nu en realitet omkring Marinestuen.

Tekst og foto L. Larsen, 8. november 2017

Tredje lampe sat op udendørs her i eftermiddags, så nu er det muligt at færdes udendørs om aftenen ved Marinestuen, uden at medbringe fakler, fetlygte eller anden transportabel lyskilde.

Vores medlem Knud Mørch har igen slået til og nu er en perfekt udendørs belysning på plads. En beslysning der er praktisk, men også en belysning der pynter på vores Marinestue.

Ukendte har været på besøg
- observeret i dag mandag 30. oktober 2017

Denne gang dog på en positiv facon og med maling og pensel, men hvem det er vides ikke

Nydeligt ser det ud og det var tiltrængt.
______________________________________________

Adoptionsskib ankommer
- til december.

Tekst L. Larsen
Foto søværnet

Sønderborg havde tidligere Lossen som adoptionsskib. Det ophørte og mange år er gået - nu kommer der et nyt.
Det er Y311 Søløven.

Skibet vil være i Sønderborg 8-10 december i år. Hvad der skal ske i forbindelse med besøget tilgår når planlægning er tilendebragt.

Skibet er et ombygget Flyvefisken klasse skib. Ombygget fra patruljefartøj til dykkerskib.
Medlemmerne Ivar Juhl og Knud Mørch ses her under montagen af det sidste brædt.

Sidste brædt monteret
- på Marinestuens østvendte væg.

Tekst og foto L. Larsen

Ca. 1530 blev sidste brædt monteret på Marinestuen Verdens Ende 16 og alle ydervægge er således renoveret.
Tilbage nu er kun alle de små detaljer, såsom vindueskarme, inddækning af de to døre m.m.
Vi afsluttede dagen med en middag på terrassen bestående af barbecue-kyllinger, skivekartofler m.m. - ca. 1830 lukkede og slukkede vi.