Nyheder / Nyheder

Nyheder

Marinestuen set fra 3000 fods højde
 
Det er ikke hver dag man modtager et billede af vores marinestue, taget fra en F-16, i 3000 fods højde, med en almindelig mobiltelefon - og så i den kvalitet!
 
 
 
Fotografen skal natuligvis hædres for dette fremragende foto og derfor kommer der også et billede af ham.
 
 
Da fotografen tager en selfi, kan hans arm og mobilen anes i visiret.
 
 ************************************************************************
 
 
Dansk konsortium indgår aftale med Forsvaret om nye patruljeskibe

Konsortiet “Danske Patruljeskibe” har fredag underskrevet en aftale med Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) om forprojektet til Forsvarets nye patruljeskibe.
 
Danske Patruljeskibe K/S, et konsortium stiftet af Terma, Odense Maritime Technology og PensionDanmark, er med aftalen valgt som totalleverandør og ansvarlig for udviklingen af moderne, fremtidssikrede flådeskibe til Forsvaret efter en banebrydende ny samarbejdsmodel, der også sikrer en stærk forsyningssikkerhed for Forsvaret.

”Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget udstukket en visionær kurs for, hvordan Danmarks nye fleksible fartøjer skal anskaffes. En kurs, der bygger videre på Danmarks lange og stolte tradition for at bygge skibe. Det projekt vil involvere en bred vifte af danske virksomheder og skabe mange danske arbejdspladser, og dermed sikre at vi langt ud i fremtiden har verdensklasse maritime kompetencer i Danmark”, siger Jes Munk Hansen, administrerende direktør i Terma.

Aftalen omfatter ifølge parterne en grundig design- og byggestrategi-proces, der sikrer, at den nye skibstype opfylder Forsvarets behov og samtidig etablerer grundlaget for anskaffelse og produktion af de nye patruljeskibe med afsæt i et bredt samarbejde med alle relevante danske industrielle aktører.

På den måde sikres Forsvaret de rigtige skibe og en sikkerhedsmæssigt afgørende national forsyningssikkerhed samtidig med, at der skabes en lang række danske arbejdspladser.

”Det er et vigtigt skridt for både Danmark, Søværnet og den maritime industri, at der nu tages hul på den nødvendige opgradering af det danske søværn. Der bliver tale om højt specialiserede skibe, som skal bidrage til dansk sikkerhed og forsyningssikkerhed, og som også kommer til at sætte mere tyngde bag Danmarks rolle ift. NATO og de forpligtelser, vi har med suverænitetshåndhævelse og overvågning til søs. Søværnet har brug for nye topmoderne flådefartøjer, hvilket vi i den danske maritime industri ser frem til at levere,” siger Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime.

Som totalleverandør garanterer Danske Patruljeskibe K/S, at de nye flådefartøjer designes og bygges efter Forsvarets behov, herunder med innovative danske teknologiløsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling af Forsvaret.

Det vil ifølge Danske Patruljeskibe K/S bidrage til at videreudvikle unikke industrielle kompetencer, og det kan blive startskuddet på et eksporteventyr til gavn for dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser.
 
Foto: OMT/Maritime Danmark -emte


PETERSEN TEGL har sponseret 10.000,- kr. til en ny standermast....
.
..... med rå, gaffel og fald.

Vores gamle mast var i en dårlig forfatning, hvilket blev bekræftet da vi fik den lagt ned, bl.a. var gaflen tæt på at falde ned, men der var også kritiske skader andre steder på masten.

En motiveret ansøgning til PETERSEN TEGL blev besvaret meget hurtigt, og med et positivt svar. Foreningens gamle formand spillede en ikke uvæsentlig rolle i denne proces, en stor tak til ham.

Den nye mast er nu rejst, så der igen kunne hejses kommendo.
 


Tusinde tak til
PETERSEN TEGL
for donationen.
Sønderborg Marineforening | Verdens Ende 16, 6400 Sønderborg - Danmark | Sonderborgmarineforening@gmail.com