Nyheder / Stemningsbilleder og nedslag fra årets aktiviteter og arrangementer

Stemningsbilleder og nedslag fra årets aktiviteter og arrangementer

 
 
Besøg på Koldinghus....
 
.... og udstillingen om kongeskibet Dannebrog, med besøg hos kammeraterne i hhv. Kolding Marineforening og Aabenraa Marineforening.
 
Sammen med medlemmer fra Aabenraa tog vi lørdag morgen - d. 20. maj - bussen til Kolding for at udfordre og udvide vore kulturelle maritime gener.
 
 
En mock-up af stævnen, på Dannebrog, hang på væggen i størrelsesforhold én til én - imponerende.
 
 
 
Kongeskibets imposante galionsfigur som viser den danske kongekrone. 
 
​Den kongelige krone, det kongelige våben og statsvåbnet er Kongehusets og statens symboler. Symbolerne må kun bruges af Kongehuset, statslige institutioner og af de virksomheder, som har hofprædikat.
 
Christian 5.s kongekrone er den danske kongekrone. Den har fem synlige bøjler, der samles under et rigsæble med et kløverbladskors
 
 
 
 
Det første Dannebrog, en hjuldamper var fra 1879-1932 kongeskib under Kong Christian IX, Frederik VIII samt Christian X. Skibet tjente som kongeskib i 53 år.
 
 
.
 
Det nye kongeskib Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for den kongelige familie på sommertogt i Danmark, eller når de er på oversøiske officielle besøg.
 
 
En mock-up af styrehuset på Dannebrog, i fuld størrelse, med en skansevagt i den karakteristiske hvide (sommer)uniform.
 
 
Kong Frederik d. IX,s originale admiralsuniform med dekorationer. Frederiks drøm om at blive indskrevet på Søværnets Kadetskole gik i opfyldelse i sommeren 1917. Han var 18 år gammel, nyudklækket student - og klar til at forfølge sin store fremtidsdrøm.

Kadetskolen var noget af et skifte for Frederik - og alt det, han havde håbet, det ville være. På kadetskolen var alting anderledes. Her var Frederik én af drengene. Én blandt mange.

Fra første dag var det vigtigt for Frederik, at der ikke skulle tages særlige hensyn til ham. Der skulle ikke være noget med kongelige titler og dybe buk, når han trådte ind i et lokale. I stedet blev han kaldt HK eller Ricco, og undervisningen fulgte han på samme vilkår som sine med-kadetter. De samme lektier, de samme forpligtelser, de samme praktiske opgaver - helt som han ønskede det.
 
 
Kong Frederik, Dronning Ingrids og de 3 prinsessers grønlandske folkedragter.
 
 
Koldinghus er nænsomt og smukt restaureret og er altid et besøg værd. Her er der spændende udstillinger året rundt.
 
 
Flora Danica stellet var særskilt udstillet ifm. Dannebrogs udstillingen og viser her opdækningen til Christian d. 7. fødselsdagstaffel - og jo, Christian d. 7 var ham med Dronning Caroline Mathilde og Struense.
 
 
Vore kvindelige medlemmer havde gjort lidt ekstra ud af påklædningen og var særligt smukt klædt på, til turen.
 
 
Snejegasterne fandt hurtigt et vandhul hvor de kunne lade de kulturelle indtryk synke ind og nyde solen og de historiske omgivelser.
 
 
Efter Koldinghus gik turen til Kolding Marineforening hvor vi var i gode hænder. Her indtog vi en dejlig frokost med excellent service. Tak til kammeraterne i Kolding.
 
 
I Koldings marinestue hænger der et smukt kongeflag på skottet. Lidt misundelig har man vel lov at være.
 
 
Et lille gruppebillede fra marinestuen i Aabenraa hvor vi havde et lille pit stop, inden vi kørte videre mod Sønderborg. Tak til Aabenraa for et godt arrangement, og tak for godt selskab. Det må vi gøre om igen en anden gang, var vi enige om.
 
Billeder: Jørn og Bodil Kiølseth, Peder og Ingelise Jørgensen og Henning Petersen.
 
*************************************************************************
Nytårskuren 2022
 
Nytårskuren 2022 er vel overstået. 25 glade medlemmer med ledsagere mødte op og ønskede hinanden et godt nytår. Formanden holdt en tale hvor han kiggede tilbage på det gamle år og kunne konstatere, at vi havde nået meget på mange områder bl.a. gode og velbesøgte aktiviteter og arrangementer. Et revitaliseret og fortrinligt samarbejde med kommunen, havnen og vore naboer ved Verdens Ende. Gode og varme kontakter til Søværnet, herunder SØLØVEN OG DANNEBROG. En god økonomi, som i årets løb gav plads til ret mange investeringer i arrangementer, og, ikke mindst, vort fælles foreningshus. Champagnen og kransekagen stod klar, da han sluttede talen af med, at udbringe en skål og ønske alle et godt nyt år.
 
Fyrværkerimesteren var på plads med raketter og batterier således det nye år kun skydes igang på ordentlig vis. Vi sluttede kuren af med en tår kaffe.
Endnu en dejlig formidddag sammen med gode skibskammerater. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billeder: Birgit og Knud Mørch
 
*************************************************************************
25 deltog i foreningens 83 års fødselsdag
 
Den 17. neovember fyldte foreningen 83 år og traditionen tro, så blev der serveret gule ærter, flæsk og kålpølser. Vi havde endnu en dejlig eftermiddag med taler, sjove anekdoter, musiceren, sang og hyggeligt samvær. Tak til dem som igen sørgede for, at alle vi andre fik en fantastisk eftermiddag - tak.
 
Stemningsbillederne herunder taler sit eget tydelige sprog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billeder: Birgit og Knud Mørch
 
 
 ************************************************************************
Stemningsbilleder fra Tall Ships Races i Esbjerg
 
Endnu en dejlig tur med Sønderborg Marineforening. Vi fik vores morgenkaffe på vejen til Esbjerg, og vel ankommen startede vi vort besøg i Dokhavnen, hvor vi kiggede på de lidt mindre sejlskibe, men af alle størrelser. Esbjerg og vestkysten viste sig fra sin sædvanlige drillende side, og blæste deltagerne godt igennem.
 
Formanden i Esbjerg Marineforening, John Koudal, bød velkommen og fortalte lidt om deres forening og marinestuen. Frokosten blev indtaget i deres imponerende faciliteter, en dejlig buffet med alskens lækkerier, fulgt på vej af en enkelt dram og en kold pilsner - ikke ringe! 
 
Efter frokost stod programmet egentligt på en tur til Trafikhavnen for, at se de større sejlskibe, men skibene forlod Esbjerg så hurtigt, at vi i stedet valgte, at køre til Sædding Strand, hvor vi på første parket, sammen med kunstværket "Mennesket ved havet", så alle skibenes imponerende afgang fra Esbjerg.
 
Vejen hjem blev adspredt med en kop kaffe, en dram og en småkage. Tak til alle der deltog og til Erik Hummel som rejsearrangør.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billeder: Birgit og Knud Mørch
 
*************************************************************************
Sønderborg Marineforening | Verdens Ende 16, 6400 Sønderborg - Danmark | Sonderborgmarineforening@gmail.com