Medlemmer / Marinestuens Banjemestre

Hvad laver en banjemester i Søværnet?

Oprindeligt var det en befalingsmand, af sergent gruppen, som havde tilsynet med banjerne.

Over tid har arbejdet skiftet karakter, og i dag har han/hun f.eks. ansvaret for  personeladministration, økonomiforvaltning og er leder for dæksområdet.

Endvidere er han/hun leder af forvaltningssektionen og har ansvaret for skibskassen og skibsregnskabet.

Som banjemester bistår man i dag også med planlægning og eksekvering af skibets vedligehold og almindelige drift, hvor man ofte er leder for en mindre gruppe af besætning.

Banjemesteren indgår i skibsledelsen.

Som det fremgår, så er der faktisk en del arbejdsmæssige overlap mellem en banjemester i Søværnet og vores egen banjemester.

Marinestuens Banjemestre

Vagtliste for Banjemestre

Januar:

Lørdag d. 29.  Bjarne Møller

Februar:

Torsdag d. 3.  Bjarne Møller
Lørdag d. 5.   Jan Marcussen
Lørdag d. 12.  Erik Hummel Iversen
Lørdag d. 19.  Peder Jørgensen
Lørdag d. 26.  Poul-Arne Callesen (Generalforsamling)

Lørdagens proviant

Lørdag d. 29. januar serverer banjemesteren 2 halve med sild, karrrysalat og løg for kr. 25,-. Dertil passer en kold akvavit og en pilsner ualmindeligt godt.

Torsdagens proviant

På den 1. torsdag i måneden serveres der kaffe/the, rundstykker med pålæg, ost og marmelade.

Det hele er pakket ind i "et godt hold snak". Og denne dag er ledsagere også  meget velkomne.

Sønderborg Marineforening | Verdens Ende 16, 6400 Sønderborg - Danmark | Sonderborgmarineforening@gmail.com