Nyheder / Nyheder

Fanebånd tildelt

Tekst og foto L. Larsen, mandag 17. juni 2019.

Under overværelse af lidt over 200 personer fik vores lokalafdeling i går overrakt fanebånd i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum - desværre kun overværet af få af vores medlemmer.

Forud var gået en dag med festgudstjeneste i Christianskirken, spisning på Idrætshøjskolen og kaffebord i Frihedshallen, samt underholdning ved Slesvigske Musikkorps - dirigeret af Michell Rakers som i 14 år har dirigeret for The Presidents Own, United States Marine Corps Band.

Michell Rakers, første kvinde i the Presidents Own, United States Marine Corps. Dirigerede i 14 år over hele verden, var ved sin afgang major.

Festgudstjenesten blev gennemført af biskoppen, med deltagelse af deres excellencer greve Ingolf og grevinde Sussi. 20 faner og vores flag var opstillet i kirken, og 203 deltog i festgudstjenesten.

En højtidelig dag hvor vi fik tildelt en helt unik genstand - et fanebånd til erindring om Dannebrogs 800 års jubilæum.

Kongeskibet 2019
- officiel modtagelse medio juli.

Tekst L. Larsen

Hendes Majestæt Dronning Margrethe d. II ankommer til officiel modtagelse 16. juli 2019 kl. 1000.

Vi har den værnepligtige besætning på besøg 22 og 23 juli, som planen er for nuværende.

Supplerende tilgår løbende.
Vedrørende Søløven
- så er der godt nyt.

Tekst L. Larsen mandag 13. maj 2019

Søløven kommer til byen 28. - 30. juni i år, så vi skal have lavet en plan for besætningens besøg, når vi lige kender den samlede plan for besøget.

Skibet er for nuværende på værft til et generelt bundeftersyn på værft i Fåborg, hvorefter det sejler til Købnhavn.
- herefter står den på uddannelse af slangedykkere omkring Bornholm inden de drager på en større øvelse.

I perioden 8. til 21. juni deltager Søløven i Baltic Operations (BALTOPS) med opgaver i minedykning og rydning af miner i Kielerbugten.

Der deltager 12 nationer i denne øvelse med ca. 30 skibe af forskellige typer.

Ubuden gæst i redskabsrummet
- konstateret her til formiddag

Tekst og foto L. Larsen, 1. april 2019.

Efter den ulige kamp med rottefælden, og hovedet godt i klemme,  måtte den velnærede gæst give op og se sig fanget. Ja, fanget er det rette ord, for den rørte stadig på sig.

Den velnærede gæst havde tilsyneladende kæmpet godt med fælden, idet fælde med indhold befandt sig ca. en meter fra opstillingsstedet. Med hovedet godt i kemme skubbede den stadig med fælden da den blev opdaget.

Efter et velplaceret slag med foreningens mukkert, uden at fælden led overlast, blev der stille i redskabsrummet. Den ubudne gæst har efterføgende endt sit liv i den grønne affaldscontainer.

For god ordens skyld skal nævnes, at omtalte fælde igen er gjort klar hvis en af dens venner skulle komme forbi i løbet af dagen.
_______________________________________________________________________

Ovennævnte Bom-Canister kan benyttes af herrerne i Marinestuen fra lørdag 2. februar 2019.

Bom-Canister indviet i dag

Tekst og foto L. Larsen, lørdag 2. februar 2019.

Et længe næret ønske, blandt medlemmerne i Marineforeningens afdeling 70, er pr. dags dato endeligt opfyldt  - der er nu et Bom-Canister M19 til rådighed ved Herrebordet.

Allerede fra i dag kl. 10:00 var der rift om indholdet - og canisteret måtte flere gange rundt blandt medlemmerne, bænket omkring Herrebordet, inden dækslet igen blev lukket lufttæt.

Bom-Canister M19 vil fremover være til rådighed med fast opstilling i nordenden af Herrebordet. Canisteret vil løbende blive genopfyldt.

Et godt råd !
... brug canisteret med måde.
... spis, men lad fornuften råde.

Ny udsmykning i Marinestuen

Det er nye tider ved Herrebordet - ikke mere røde tern - nej, marineblå tern.

Nyd den nye belægning
- på Herrebordet

Tekst L. Larsen
Foto J.W. Kiølseth

Oplev den nye kulør på Herrebordet når du møder op på lørdag. En nyskabelse gennemført af hr. Kiølseth her til eftermiddag mandag 5/11.

Det var tidligere de røde tern der dominerede, det er det ikke fra i dag og fremefter. De rødternede duge bliver dog bevaret under de rette forhold.

De bliver holdt i reserve - så måske vil de på et senere tidspunkt kunne opleves igen i Marinestuen.
_________________________________________________

NYT VARESORTIMENT
- når du møder op i Marinestuen nu på lørdag 20/10.

Udover hvad du ser på billedet, så vil der være mange forskellige typer kager til kaffen kommende lørdag.

... så mød op og nyd det nye varesortiment.
________________________________________________